2016 m. birželio 12 d., sekmadienis

Moliūgų sriuba ir skrebučiai




Sriubai:
1-2 bulvės
nedidelis moliūgas
1-2 svogūnai
2 -3 vidutinio dydžio morkos
50g sviesto
50g aliejaus
sultinio kubeliai (labiausiai mėgstu daržovių sultinį, nes jame nėra bereikalingo mėsos poskonio)
a.š. džiovinto raudonėlio
muskato, pipirų, druskos
puodelis pieno, grietinėlės ar kokosų pieno
Šaldytuve turėjau likusią vieną saldžią bulvę, ji tikrai nepamaišė :)

Nuskutame bulves ir morkas, nulupame moliūgą, išemame sėklas ir supjaustome viską didesniais kubeliais. Svogūnus supjaustome stambesniais pusžiedžiais.
Didelėje keptuvėje (arba tam tinkančiame puode) pakaitiname sviestą su aliejumi, porą min. pakepiname svogūną. Sudedame visas kitas daržoves ir viską pakepiname ant nedidelės ugnies. Daržovės neturi iškepti, tik prisigerti sviesto ir truputį paskrusti. Kepinimas pakeičia moliūgo ir kitų daržovių skonį.
Daržoves perpilame į puodą (jeigu kepėt ant keptuvės) ir užpilame sultiniu (galima naudoti ir vandenį, tiesiog sultinys suteikia daugiau skonio), kad apsemtų (nepersistenkite - juk nenorite skystos sriubos), sudedame raudonėlį ir verdame kol daržovės išvirs.
Su blenderiu sutriname sriubą, paragaujame ar pakanka druskos (su druska nepersistengiu, nes man asmeniškai jos pakanka iš sultinio), įberiame pipirų, žiupsnelį muskato riešuto (su muskatu reikia elgtis atsargiai, jo skonis yra ganėtinai instensyvus). 
Supilame pieną/grietinėlę/kokosų pieną ir lengvai pakaitiname sriubą (tik neužverdame!)




Skrebučiams:
ciabatta
kmynai
česnakas
druska 
pipirai
rozmarinas
alyvuogių aliejus

Ciabatta supjaustome riekelėmis, apšlakstome aliejumi, užbrastome druskos, pipirų, šiek tiek kmynų.
Įspaudžiame česnako, o ant viršaus užbarstome rozmarino.
Sudedame kepti į kepimo skardą pašlakstyta  aliejumi ir kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduos, paviršius bus traškus, o vidus minkštas. 

Jeigu sriubą valgau jau kai skrebučiai būna atvėsę, juos susipjaustau į kubelius ir tiesiog susimetu į dubenėlį sriubos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą