Sriubai:
1-2 bulvės
nedidelis moliūgas
1-2 svogūnai
2 -3 vidutinio dydžio morkos
50g sviesto
50g aliejaus
sultinio kubeliai (labiausiai mėgstu daržovių sultinį, nes
jame nėra bereikalingo mėsos poskonio)
a.š. džiovinto raudonėlio
muskato, pipirų, druskos
puodelis pieno, grietinėlės ar kokosų pieno
Šaldytuve turėjau likusią vieną saldžią bulvę, ji tikrai
nepamaišė :)
Nuskutame bulves ir morkas, nulupame moliūgą, išemame sėklas
ir supjaustome viską didesniais kubeliais. Svogūnus supjaustome stambesniais
pusžiedžiais.
Didelėje keptuvėje (arba tam tinkančiame puode) pakaitiname
sviestą su aliejumi, porą min. pakepiname svogūną. Sudedame visas kitas
daržoves ir viską pakepiname ant nedidelės ugnies. Daržovės neturi iškepti, tik
prisigerti sviesto ir truputį paskrusti. Kepinimas pakeičia moliūgo ir kitų
daržovių skonį.
Daržoves perpilame į puodą (jeigu kepėt ant keptuvės) ir
užpilame sultiniu (galima naudoti ir vandenį, tiesiog sultinys suteikia
daugiau skonio), kad apsemtų (nepersistenkite - juk nenorite skystos sriubos),
sudedame raudonėlį ir verdame kol daržovės išvirs.
Su blenderiu sutriname sriubą, paragaujame ar pakanka druskos
(su druska nepersistengiu, nes man asmeniškai jos pakanka iš sultinio),
įberiame pipirų, žiupsnelį muskato riešuto (su muskatu reikia elgtis atsargiai,
jo skonis yra ganėtinai instensyvus).
Supilame pieną/grietinėlę/kokosų pieną ir lengvai pakaitiname
sriubą (tik neužverdame!)Skrebučiams:
ciabatta
kmynai
česnakas
druska
pipirai
rozmarinas
alyvuogių aliejus
Ciabatta supjaustome riekelėmis, apšlakstome aliejumi, užbrastome druskos, pipirų, šiek tiek kmynų.
Įspaudžiame česnako, o ant viršaus užbarstome rozmarino.
Sudedame kepti į kepimo skardą pašlakstyta aliejumi ir
kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduos, paviršius
bus traškus, o vidus minkštas.
Jeigu sriubą valgau jau kai skrebučiai būna atvėsę, juos
susipjaustau į kubelius ir tiesiog susimetu į dubenėlį sriubos.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą