2016 m. birželio 3 d., penktadienis

Pica Margarita



Pica... Aš labai mėgstu picas, gal net per daug. Kartais bandau prisidengti tuo, kad esu studentė, todėl jas taip ir mėgstu (juk visi studentai mėgsta picas). Gaila, kad jas kepu taip retai. Bet tik todėl, kad visai šalia bendrabučio yra picerija, kurioje gamina mano jau seniai pamėgtas picas... Italų virtuve aš susižavėjau jau ganėtinai senai. Juk Italija - pastos, picų, alyvuogių aliejaus, espresso, bei kapučino šalis. O kokia pica geriau pristato šią puikią šalį, jei ne Margarita? Vien jau picos išvaizda primena Italijos vėliavą. 
Net nežinau, kodėl nusprendžiau patį pirmajį receptą įkelti būtent šios picos. Greičiausiai kaltas retkarčiais išlendantis mano studentiškumas, taupumas (draugai sakytų, kad net nežinau, kas tai yra) ir paprastumas. Juk viskas ko reikia, tai keli pomidorai ir sūris.


Picos padui reikės (gausis dvi vidutinio dydžio picos):
500g kvietinių miltų
300ml vandens (geriausiai filtruotas arba tiesiog pirktinis negazuotas mineralinis)
5g šviežių mielių 
1 šaukštas druskos

Picos garnyrui reikės:

200ml nekoncentruotos pomidorų tyrės (man labiausiai patinka passata di pomidoro - joje nėra druskos ar kitų priedų)
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
2-3 pomidorų
400g mocarelos sūrio
keli lapeliai šviežio baziliko

Paruošimas:
Miltus ir vandenį padaliname į dvi dalis (gaminsime dvi tešlas atskirai, kad nesąveikautų mielės su druska). Viename puodelyje vandens ištirpiname mieles, o kitame - druską. Sumaišome atsikruose induose su miltais. Tik tai padarius galima abi tešlas maišyti į vieną. Šiek tiek praminkome (tešla turėtų būti puri, drėgna ir tampri). Tešlą padaliname į dvi lygias dalis ir paliekame šiltai kilti ~2val.
Orkaitę įkaitiname iki maksimumo (šis padas yra labiausiai tinkamas kepti krosnyje, bet puikiai iškepa ir orkaitėje - tereikia pirma atskirai pakepti padą).
Iškilus tešlai, gausiai apibarstome ją miltais ir suformuojame apvalų picos padą bei perkeliame į jau kepimo popieriumi iškotą skardą. 
Pomidorų tyrę sumaišome su druska (jos dedame pagal skonį, kadangi mocarela nėra tokia sūri kaip kiti sūriai) ir gausiai aptepame picos padą, apšlakstome aliejumi. Šauname į orkaitę maks. 10min. Kol kepa, susipjaustome pomidorus ir mocarelos sūrį griežinėliais. Picos padui įgavus tvirtą formą sudedame pomidorų griežinėlius. Ant viršaus - mocarelos griežinėlius ir kepame 5min. arba kol išsilydis sūris. Ant iškepusios picos užmetame šviežio baziliko lapelių. 
Patartina valgyti patiems ir pasidalinti su draugais. Skanaus! :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą