2016 m. birželio 9 d., ketvirtadienis

Trupininis pyragas su uogiene


Reikės:
400 g. miltų
200 g. cukraus
1 kiaušinio
1 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
200 g. sviesto (arba margarino, išbandžiau, vienintelis skirtumas - su margarinu reikia šiek tiek daugiau miltų)
400 g. mėgstamos uogienės (juk pas visus galima rasti uogienės, aš naudojau kriaušių-slyvų)

Gaminame:
Šaltą sviestą supjaustome kubeliais.
Dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, cukrų, druską. Įmušame kiaušinį ir sudedame sviesto kubelius. Viską minkome trinant tarp pirštų, kol gaunasi smulkūs trupiniai.
Apie 2/3 trupinių beriame į kepimo skardą ir gerai suspaudžiame. Ant viršaus pilame ir tolygiai paskirstome uogienę. Užberiame likusius trupinius.
Kepame 190 laipsnių orkaitėje apie 40 min.
Jeigu turime kantrybės - palaukiame kol atvės. Kadangi aš kantrybės nelabai turiu - valgiau dar karštą.

Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą